27.03.2014 15:22

Utrecht heeft Mulenga terug

FC Utrecht kan vrijdagavond weer een beroep doen op Jacob Mulenga. De Zambiaan keert terug in de wedstrijdselectie. De club uit de Domstad gaat dit weekend op bezoek bij NAC Breda.

Mulenga speelde op 9 november zijn laatste wedstrijd voor de Utrechters. De ploeg van trainer Jan Wouters verloor destijds met 3-1 op bezoek bij Vitesse. De spits liep tijdens dat duel een zware knieblessure op. De afgelopen weken zette de 30-jarige spits goede stappen in zijn herstel, waardoor hij tegen NAC weer als invaller in actie zou kunnen komen.

De Zambiaan kwam tijdens het huidige seizoen tot tien wedstrijden, daarin was hij tweemaal trefzeker. De spits begon zes keer in de basis en werd één keer voortijdig naar de kant gehaald. Mulenga kwam in 2009 over van het Franse Châteauroux en is bezig aan zijn laatste maanden in Utrecht. Het contract van Mulenga loopt komende zomer af en de spits wil zijn loopbaan na dit seizoen bij een andere club voortzetten. In totaal speelde de Zambiaan 87 competitiewedstrijden voor de Utrechters. Mulenga scoorde 34 doelpunten in het shirt van Utrecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner