27.03.2014 16:32

AZ contracteert Zweedse belofte

AZ heeft de Zweedse jeugdinternational Zia Sakirovski aangetrokken. De spits geldt als één van de grootste talenten van Zweden en komt over van Malmö FF, waar hij nog niet in het eerste elftal debuteerde.Sakirovski tekent in Alkmaar een contract tot medio 2017.

"Zia is een échte goalgetter”, omschreef Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart de Zweedse AZ-aanwinst op de clubwebsite. "Zia is een sterk meevoetballende spits met een uitstekende techniek. We zijn blij dat hij voor AZ heeft gekozen, want er was veel belangstelling van anders clubs. Zia is nog jong. Wij geven hem rustig de tijd om te wennen aan Nederland en AZ. Als hij zich op de gewenste manier ontwikkelt, kan hij in de toekomst zeker het eerste elftal van AZ halen.”

"Ik ben een spits, dus het is mijn taak om doelpunten te maken”, reageerde Sakirovski na het ondertekenen van zijn AZ-contract. “Dat gaat me goed af. Ik ben topscorer van de jeugd van Malmö. Dit seizoen heb ik 39 keer gescoord in 40 wedstrijden. Ik ben in staat om een wedstrijd te lezen. Daardoor sta ik vaak op de juiste plaats. Als ik zelf niet scoor, geef ik een assist op een teamgenoot. Mijn andere sterke punten zijn mijn snelheid en techniek.” Sakirovski zal in eerste instantie aansluiten bij AZ onder 19. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner