28.03.2014 22:07

Knotsgekke slotfase levert NAC en Utrecht een punt op

Het was geen spektakel tijdens de eerste helft in Breda, maar in de tweede helft kwam de wedstrijd tot leven. NAC leek te gaan winnen door een doelpunt van Danny Verbeek, maar in een knotsgekke slotfase werd er nog drie keer gescoord, waardoor deze wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

De eerste helft was van beide kanten matig. FC Utrecht had het meeste balbezit, maar had moeite met het stichten van gevaar. NAC Breda werd gedwongen om op de counter te loeren, maar de Bredanaars kwamen maar zelden van de eigen helft af.

Al na zeven minuten spelen kreeg Utrecht een aardige mogelijkheid. Juan Agudelo kon koppen na een voorzet van Tommy Oar. De Amerikaanse spits stuurde de bal richting verre hoek, maar zag zijn inzet voorlangs verdwijnen. Vlak voor rust kreeg ook NAC een kopkans. Na een goede voorzet van Elson Hooi kon Rydell Poepon vrij inkoppen. De spits kopte echter recht op doelman Robbin Ruiter af.

Utrecht bleef in de tweede helft spelen op balbezit, maar NAC kwam steeds beter in de wedstrijd. Zo werd een doelpunt van de Bredanaars afgekeurd wegens buitenspel. Doelman Ruiter moest lossen na een snoeihard schot van Jordy Buijs, waardoor Poepon de bal vrij simpel binnen kon schieten. Het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel voor de spits. Na bijna een uur spelen kwam NAC alsnog op voorsprong. Kees Kwakman bracht Danny Verbeek in stelling. De buitenspeler verraste Ruiter met een snoeihard schot in de korte hoek en bracht de fans van NAC in extase: 1-0.

De thuisploeg bleef gedurende de tweede helft de bovenliggende partij. Hooi had de voorsprong van zijn ploeg moeten verdubbelen. De rappe rechtsbuiten werd gelanceerd door Kwakman en kon alleen op doelman Ruiter af. Hooi schoot de bal matig in, waardoor de Utrechtse sluitpost vrij gemakkelijk redding kon brengen. NAC leek een overwinning te gaan boeken, maar vlak voor tijd kwam Utrecht op gelijke hoogte. Oar nam een vrije trap vanaf de linkerkant. Dave Bulthuis verlengde vervolgens de bal met zijn hoofd in het doel: 1-1.

Maar daar bleef het niet bij in Breda. De thuisploeg kwam even later wederom op voorsprong. Hooi gaf de bal voor vanaf de rechterflank. Poepon kopte snoeihard in, maar de poging van de spits leek houdbaar voor de Utrechtse goalie. Ruiter ging vreselijk in de fout, waardoor het publiek in Breda weer kon juichen: 2-1. Alsof het duel nog niet knotsgek genoeg was, scoorde Utrecht in de blessuretijd de gelijkmaker. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Cedric van der Gun terecht, die van dichtbij de bal tegen de touwen schoot: 2-2.

NAC komt dankzij het gelijkspel op 34 punten uit 29 wedstrijden te staan. De Bredanaars stijgen zodoende naar de tiende plaats op de ranglijst. De Utrechters hebben nu 32 punten stijgen naar de dertiende plaats. NAC krijgt volgende week FC Twente op bezoek, terwijl Utrecht op bezoek moet bij ADO Den Haag.

Door: Jurre Hermans