29.03.2014 21:42

Amoah dompelt NEC in rouw

Lang leek NEC  tegen Heracles Almelo de broodnodige zege te boeken. In de slotfase van het duel ging het echter helemaal mis voor de degradatiekandidaat uit Nijmegen. Door een doelpunt van Matthew Amoah in de slotseconde stond NEC met lege handen en komt in ieder geval de nacompetitie erg dicht bij. Heracles Almelo is door het resultaat in De Goffert vrijwel zeker van lijfsbehoud.

Het zat Heracles Almelo in de eerste helft niet mee. De ploeg van Jan de Jonge drong vanaf het beginsignaal aan en kreeg via Bryan Linssen een dot van een kans. De aanvaller nam prachtig aan, maar vergat oog in oog met doelman Dennis Gentenaar af te ronden. Heracles Almelo bleef vervolgens aandringen en had meerdere mogelijkheden op de openingstreffer, maar zag NEC na twintig minuten uit het niets op voorsprong komen. 

Op aangeven van Søren Rieks kwam spits Michael Higdon alleen voor Remko Pasveer te staan. De Engelsman bleef rustig en rondde koel af. Dat NEC met deze voorsprong de rust bereikte, was een klein wonder. Thomas Bruns (lat) en Mikhael Rosheuvel (intikker) misten namelijk maar net namens Heracles Almelo.

Heracles Almelo leek in de tweede helft aanvankelijk met hetzelfde recept door te gaan, maar het niveau van de Almeloërs ebde al snel weg. Kansen zoals die er in de eerste helft waren, werden niet meer gecreëerd. Het was juist NEC dat de grootste kansen had via Alireza Jahanbakhsh, maar die waren niet aan de Iraniër besteed. Op het moment dat De Goffert voorzichtig begon te denken aan een zege, scoorde Heracles Almelo. Kevin Conboy en Lasse Nielsen kregen de bal niet goed weg uit het strafschopgebied van NEC. Jason Davidson profiteerde daar optimaal van door de bal hard achter Gentenaar te schieten.

In de laatste tien minuten kreeg NEC nog met een man-meer-situatie te maken door een tweede gele kaart voor Heraclied Mike te Wierik. Daar profiteerden de Nijmegenaren niet van en kregen de deksel zelf op de neus. In de allerlaatste aanval van Heracles Almelo kopte invaller Matthew Amoah raak op goed aangeven van de andere aanvaller Illias Bel Hassani.

Door de nederlaag stevent NEC af op in ieder geval nacompetitie. Ook directe degradatie ontlopen wordt nog een hels karwei met Cambuur-thuis, AZ-uit, Twente-thuis en Ajax-uit. Het verschil tussen NEC en hekkensluiter Roda JC is twee punten. Roda komt zondag in actie tegen RKC, een andere degradatiekandidaat. Heracles Almelo is door de zege zo goed als veilig en mag nog stiekem hopen op play-offs voor Europees voetbal. Heracles is de voorlopige nummer tien en komt op een punt van nummer acht PEC Zwolle. Het gat met gevarenzone is negen punten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner