29.03.2014 22:35

Sterk Groningen stunt tegen zwak PSV

PSV is zaterdagavond tegen een verrassende nederlaag opgelopen. De Eindhovense formatie verloor met 2-3 tegen een compact FC Groningen. PSV is door deze nederlaag ingehaald door Vitesse, dat gelijkspeelde tegen sc Heerenveen.

De thuisploeg kwam furieus uit de startblokken. Het zette vroeg druk en dat leidde al gauw tot een fout in de verdediging van de Groningers. Memphis Depay profiteerde hiervan en schoot met een halve omhaal de bal knap over doelman Marco Bizot. Hierna leek PSV wat gas terug te nemen en bood Groningen ruimte. Daar profiteerde de uitploeg ook van. Na een voorzet van Filip Kostic kwam de jonge Richairo Zivkovic prima voor zijn man en tikte met buitenkantje rechts de bal in het doel van Jeroen Zoet.

Groningen rook bloed en bleef druk zetten. Daar had de defensie van PSV alle moeite mee. Zo ook Karim Rekik, die in de 21e minuut veel te lang treuzelde in de eigen zestien meter, waardoor Kostic de bal kon onderscheppen. De vleugelspits dacht niet na en schoot de bal met zijn linker hard langs Zoet.

PSV leek hierdoor wat wakker geschud en ging zelf weer aanvallen. Tien minuten voor rust versierde de thuisploeg een strafschop. Bryan Ruiz kreeg in buitenspelpositie de bal aangespeeld en werd vervolgens aangetikt door Eric Botteghin. Scheidsrechter Tom van Sichem was gedecideerd en legde de bal op de stip. Jürgen Locadia benutte de strafschop en scoorde zo voor de vijfde wedstrijd op rij.

Na rust was het moment daar. Georginio Wijnaldum maakte zijn rentree na maandenlang blessureleed aan zijn rug. De middenvelder nam gelijk de aanvoerdersband over van Stijn Schaars, die gewisseld werd na zijn zwakke optreden. Maar ook met Wijnaldum veranderde het spelbeeld niet. Nog altijd had de defensie van PSV de grootste moeite om de aanvallers van Groningen af te stoppen. Met name Zivkovic was een plaag voor de PSV-defensie.

Na ruim een uur spelen was het dan raak voor de bezoekers. Een vrije trap van Tjaronn Chery belandde zonder enige aanraking in het doel van Zoet. Wederom zag de verdediging van PSV er niet goed uit. PSV moest hierna alles op alles zetten om in ieder geval een punt uit het vuur te slepen, maar kansen creëerde de ploeg echter amper. Wel had de bal nog twee keer op de stip gekund en misschien wel gemoeten, maar scheidsrechter Tom van Sichem zag er echter niks in. Groningen hield stand en stuntte zo door voor het eerst in Eindhoven te winnen.

Door: Rijcko Treep