30.03.2014 09:11

Wijnaldum heeft ellende achter de rug

Georginio Wijnaldum wil niet meer achterom kijken. Alle ellende voor de PSV'er is, letterlijk en figuurlijk, achter de rug. "Het is heel vervelend als je zo lang geblesseerd bent, maar alles wat ik nu meemaak is positief. Waarom zou ik dan aan het negatieve denken? Ik ga vooruit kijken en weer lekker voetballen", aldus Wijnaldum, die zaterdag na ruim een half jaar dan eindelijk zijn rentree maakte.

De 23-jarige middenvelder had zich zijn terugkeer natuurlijk anders voorgesteld dan met een nederlaag tegen FC Groningen (2-3). Toch liep Wijnaldum na afloop met de van hem bekende glimlach door het Philips Stadion. De geboren Rotterdammer is intens gelukkig dat hij eindelijk weer kan voetballen. Aanhoudende pijn aan zijn rug maakten dat de afgelopen maanden onmogelijk. "De afgelopen 2 weken heb ik weer voluit kunnen meetrainen. Fysiek ben ik fit, ik heb nauwelijks pijn, maar merk wel dat een wedstrijd nog iets heel anders is dan een training. Het tempo ligt veel hoger en het gaat allemaal minder gecontroleerd."

De oorzaak van alle problemen dateert van de zomer van vorig jaar, op het jeugd-EK in Israël. Een ongelukkige valpartij in de groepswedstrijd tegen Jong Duitsland bleek grote gevolgen te hebben. Wijnaldum viel hard op zijn rug, maar kon aanvankelijk gewoon doorvoetballen. Toen de pijn zo'n 3 maanden later echter wel heel erg werd, moest de nummer 10 van PSV een stap terug doen. "Zelfs privé was het moeilijk, omdat ik zoveel pijn had. Ik heb daarna voornamelijk rust genomen en heel veel in het krachthonk gezeten, om mijn rug sterker te maken."

Cocu

De verwachting was eerst dat Wijnaldum na een paar weken weer op het veld zou staan, maar dat werd uiteindelijk ruim 6 maanden. In februari leek 'Gini' al dicht bij zijn rentree, maar een terugslag wierp hem weer even terug. Tegen FC Groningen was het moment zaterdag eindelijk daar. Met de aanvoerdersband om zijn bovenarm maakte de PSV'er direct na rust zijn rentree. Amper 2 minuten later had hij al kunnen scoren, maar de voorzet van Santiago Arias was net iet te scherp. "Natuurlijk had ik die bal graag gemaakt, maar het mocht niet zo zijn."

Zo sloot PSV een emotionele week, met de operatie voor hoofdtrainer Phillip Cocu aan een tumor in zijn rug, af met de eerste nederlaag in negen wedstrijden. "Voor het team was het nieuws over Cocu een schok. Ik had zelf ook een rugblessure, maar die van hem is veel erger dan die van mij. Het doet pijn als iemand die zo dichtbij je staat zoiets krijgt. We hadden graag voor de trainer willen winnen, maar we waren niet scherp en geconcentreerd genoeg. Ik had mijn rentree anders voorgesteld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner