30.03.2014 16:24

Ajax in een zetel naar vierde landstitel op rij

Ajax heeft een belangrijke stap gezet richting het landskampioenschap. In een onderling duel met FC Twente waren de Amsterdammers met 3-0 te sterk. De doelpunten kwamen van Stefano Denswil, Lasse Schöne en Bojan Krkic.

Twente begon de wedstrijd offensief. De ploeg van trainer Michel Jansen zette vroeg druk en dat leidde tot grote kansen. In eerste instantie was het Felipe Gutiérrez die vanaf rechts zomaar naar het doel van Jasper Cillessen mocht lopen. De Chileen passeerde Stefano Denswil wel heel gemakkelijk, maar de middenvelder was niet in staat om een teamgenoot te bereiken. Ook Robbert Schilder kreeg een dot van een kans. De verdediger werd helemaal vrij gelaten in de zestien meter, maar Schilder miste hoogte om de bal over Cillessen te stiften.

Ajax zette daar een goede kans van Ricardo Kishna tegenover. De jonge aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje van Thulani Serero, maar het talent schoot de bal op de voeten van doelman Nick Marsman. Tien minuten later was het dan raak voor de Amsterdammers. Een vrije trap van Lasse Schöne belandde perfect op het hoofd van Denswil, die de bal langs Marsman kon knikken. Het was zijn eerste competitiedoelpunt namens Ajax.

De thuisploeg kwam zo iets tegen de verhoudingen in op een voorsprong te staan. Toch had Twente vlak hierna twee uitgelezen mogelijkheden om alweer de gelijkmaker op het bord te zetten. Toch konden zowel Youness Mokhtar (bal op de paal) als Luc Castaignos (schot op de kruising) er niet voor zorgen dat Twente met een gelijkspel de kleedkamers kon opzoeken.

Ook na rust kwam Twente furieus uit de startblokken. Onder andere Dusan Tadic gaf de bal meermaals strak voor, maar telkens kwamen zijn teamgenoten een teenlengte tekort. Ajax loerde daarentegen op de counter en scoorde geheel tegen de verhoudingen in de 2-0. Ricardo van Rhijn werd weggestuurd en ging alleen op Marsman af. De rechtsback was echter niet zelfzuchtig en legde de bal af op Schöne, die de bal zonder moeite in het lege doel kon tikken.

Hierna kwam er steeds meer ruimte voor Ajax, omdat Twente vol op de aanval ging spelen. Het duurde dan ook niet lang of de 3-0 stond op het scorebord. Davy Klaassen passte de bal naar Bojan, die op zijn beurt de bal hard in de bovenhoek kon schieten. De Spaanse huurling speelde een prima wedstrijd en liet eindelijk zien wat zijn kwaliteiten waren. Twente wist niet wat het overkwam en kon hierna geen potten meer breken. Ajax gaf nog weinig weg en liet zich niet meer verrassen. De ploeg stevent nu af op de vierde landstitel op rij. De ploeg staat nu acht punten voor op de nummer twee, Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner