31.03.2014 10:02

Denswil: "Ben de dupe van de regelgeving"

Ajax won zondagmiddag met ruime cijfers van FC Twente. Stefano Denswil had weer eens een basisplaats bij de Amsterdammers en beloonde de keuze van trainer Frank de Boer met een treffer.

"Ik maakte wel een kopbeweging, maar de bal viel eigenlijk een beetje op mijn hoofd. Ik verlengde hem en zag hem binnenvallen”, lachte Denswil na afloop tegenover De Telegraaf. Zijn laatste competitiewedstrijd voor Ajax speelde hij op 7 december 2013 als invaller voor Joël Veltman. "Daarna zat ik steeds op de bank, omdat ik op de grens van het toegestane aantal competitiewedstrijden in het eerste zat”, aldus Denswil.

De jonge verdediger speelde tegen de Tukkers zijn dertiende duel in het eerste en kan nog één keer ‘ongestraft’ meedoen. Bij nummer vijftien zit de deur van Jong Ajax op slot. "Daarom heb ik ook begrip voor de keuze van de trainer”, zei de centrale verdediger. "Ik wil wedstrijdritme opdoen in Jong Ajax, want anders sta ik ook maar stil. Natuurlijk is het balen dat ik de dupe ben van de regelgeving. Ik wil het liefst elke wedstrijd spelen. Maar dat zit er nu gewoon even niet in. Als je in zulke wedstrijden als tegen FC Twente wordt opgesteld, moet je zorgen dat je er staat. Voor mijn gevoel is dat niet moeilijk, omdat ik elke dag met deze jongens train.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner