31.03.2014 16:24

Uth keert terug naar Heerenveen

Mark Uth als speler van Heracles Almelo
Mark Uth als speler van Heracles Almelo

Spits Mark Uth heeft een aanbieding om langer bij Heracles Almelo afgeslagen. De Duitse huurling van sc Heerenveen wil zich bewijzen in Friesland.

Heracles Almelo huren Uth dit seizoen van Heerenveen en hadden in de huurovereenkomst een optie tot koop. De Almeloërs hadden deze optie graag gelicht, maar de spits wil zelf niet. ''Uth gaat niet in op onze aanbieding om onder dezelfde voorwaarden als zijn contract in Friesland bij ons te blijven. Hij wil bij sc Heerenveen voor zijn kans gaan'', legt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma uit.

Dat komt Heerenveen goed uit, omdat Alfred Finnbogason de club deze zomer naar alle waarschijnlijkheid gaat verlaten. De IJslandse clubtopscorer had in de afgelopen transferperiode naar Fulham gekund, maar de Friezen weigerden het bod van de Engelsen.

Ook Jens Jurn Streutker keert terug naar het Abe Lenstra stadion. De verdediger wordt eveneens gehuurd van Heerenveen. Zijn optie wordt niet gelicht door de Heraclieden.

Uth is bij Heracles regelmatig basisspeler. In 23 wedstrijden maakte hij 8 doelpunten. In de KNVB beker was hij in 3 wedstrijden 2 keer trefzeker. Streutker slaagde er mede door een blessure niet in een vaste waarde te worden. Hij startte slechts vijf keer in de basis.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner