01.04.2014 13:31

Cavani twijfelt aan langer verblijf bij PSG

Edinson Cavani twijfelt of hij volgend seizoen nog in dienst van Paris Saint-Germain speelt. De Uruguayaan hekelt het 4-3-3 systeem van coach Laurent Blanc.

"Blijf ik volgend seizoen in Parijs? We zullen zien aan het einde van dit seizoen", zegt hij tegen L'Equipe. "Ik voel me goed in Parijs, maar er zijn duidelijk dingen waar we met de club over moeten praten, dingen die we op een andere manier moeten doen."

Cavani doelt daarmee op het 4-3-3 systeem van hoofdtrainer Blanc. De spits wordt gedwongen om op de rechtervleugel te spelen. "Natuurlijk is dat niet makkelijk, maar spelen naast Zlatan, Thiago Silva, Thiago Motta of Lavezzi is geweldig voor elke speler. Voor een aanvaller die gewend is aan scoren en die nu verdedigend werk moet doen, is het echter niet eenvoudig."

"Ik wil het niet hebben over opofferingen, want inspanningen doen is altijd onderdeel van mijn spel geweest", vervolgt de duurste speler in de Franse competitie. "Maar ik ben nu meer defensief ingesteld en dat is moeilijker, want toen ik kwam was dat met andere ideeën en andere visies over de positie in het team en de club."

"Spelen in 4-4-2 was mijn visie van het team toen ik naar PSG ging", legt Cavani uit. "Het was één van de argumenten die me motiveerden om voor deze club te tekenen. Laten we het kampioenschap afmaken en dan zien wat er gebeurt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner