01.04.2014 15:57

De Jonge over Uth: "Het is zijn keuze"

Mark Uth als speler van Heracles Almelo
Mark Uth als speler van Heracles Almelo

Heracles Almelo-trainer Jan de Jonge neemt na dit seizoen afscheid van Mark Uth. De spits verkiest een terugkeer naar sc Heerenveen boven een langer verblijf bij Heracles Almelo.

"Het is zijn keuze", zegt De Jonge, die Uth nog kent van de Heerenveen-beloften, dinsdag in TC Tubantia. "Voor zijn voetbaltechnische ontwikkeling is het volgens mij beter dat hij hier blijft. Het is altijd jammer als een goede voetballer vertrekt. Maar er spelen natuurlijk heel andere belangen. Als Uth bij Heerenveen veel meer kan verdienen, is dat voor hem ook een argument om daarvoor te kiezen."

Heracles-voorzitter Jan Smit spreekt echter tegen dat Uth in Heerenveen betere voorwaarden krijgt in zijn contract. "We hebben hem een contract aangeboden op dezelfde voorwaarden die hij nu bij Heerenveen heeft. Het verbaast ons dat hij niet hier wil blijven. Als wij zo'n speler binnenhalen, krijgt hij een basisplaats. Wij kunnen het ons niet permitteren om zo'n speler op de bank te zetten."

"Bij Heerenveen moet hij maar afwachten of hij speelt. Bij Heracles had hij zich prima kunnen ontwikkelen, hij past in ons plaatje. Maar een speler moet hier heel graag willen voetballen. Anders niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner