01.04.2014 17:08

Dennis Gentenaar heeft het zwaar

Het seizoen van NEC verliep al dramatisch, maar afgelopen week spatte ook de laatste hoop op iets leuks uit elkaar. Dennis Gentenaar blunderde opzichtig en gooide hiermee een plek in de finale van de KNVB Beker weg. Hij is hiermee Schlemiel van de Week.

NEC stond in deze editie van de Eredivisie meer op de achttiende plek dan welke andere ploeg dan ook. De Nijmegenaren kenden een slechte seizoensstart, ontsloegen trainer Alex Pastoor en stelden Anton Janssen aan. De resultaten werden beter, maar NEC verdween nooit uit de gevarenzone. Het positieve bleef dus uit, behalve in de KNVB Beker. 

Een prima bekertoernooi

Want daar schitterde NEC in elke ronde. Nouja, schitteren is natuurlijk een groot woord, maar de formatie uit Nijmegen schopte het wel tot de halve finale. Onderweg werden drie profploegen verslagen en in de tweede ronde werd Harkemase Boys met 8-0 opzij gezet. Tegen FC Eindhoven, FC Utrecht en FC Groningen werd het drie keer 1-0.

Die ene strijd

Wat de halve finale tegen PEC Zwolle nog interessanter maakte was het feit dat Ajax als tegenstander in de finale kon komen. Dit werd pas een dag na PEC Zwolle - NEC bekend, maar het feit dat dit kon gebeuren deed de harten sneller kloppen in Zwolle en Nijmegen. De Amsterdammers hebben een grote kans op het kampioenschap en als dat inderdaad gebeurt gaat de finalist in de KNVB Beker automatisch Europa in. 
PEC Zwolle kwam in de halve finale snel op een voorsprong, maar dat werd rechtgezet door Kevin Conboy. Lang werd er niet meer gescoord en in een verlenging kan natuurlijk van alles gebeuren. Tot de 81e minuut. Maikell van der Werff krijgt de bal op het middenveld en besluit vervolgens tot ieders verbazing maar te schieten van ruim dertig meter. De bal komt recht op Gentenaar af, maar de goalie laat, wederom tot ieders verbazing, de bal door. Een veteraan onder de lat, maar in een belangrijk moment voor zijn ploeg blundert de goalie opzichtig. 

Het verhaal is bekend. Ajax haalde inderdaad de finale en de kans is erg groot dat PEC Zwolle mag proeven aan het Europees voetbal. Arme Gentenaar.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner