02.04.2014 15:47

Pálsson dacht aan zelfmoord

Victor Pálsson, middenvelder van NEC, heeft een boekje open gedaan over zijn verleden. In het IJslandse televisieprogramma Island I Dag vertelde hij openhartig over zijn moeilijke jeugd. 

De voetballer uit IJsland gaf zelfs toe dat hij in het verleden zelfmoord overwogen heeft. Pálsson beleefde een moeilijke jeugd. Zijn moeder kampte met een alcoholverslaving, terwijl zijn vader er vrijwel nooit was, weet Omroep Gelderland. Daarnaast maakte zijn moeder zich onmogelijk in de periode dat Pálsson bij Liverpool actief was als voetballer. Zij gedroeg zich meer als 'voetbalvrouw dan als een moeder', claimt Pálsson.

De IJslander kwam in een diep dal terecht en zelfs de gedachte van zelfmoord kwam in Pálsson op, maar door middel van medicatie en psychotherapie klom Pálsson uit het dal. Maar 'genezen' zal hij nooit. "Een levenslang proces", stelt Pálsson. "Het helpt me heel erg om mijn verhaal te vertellen en eerlijk te zijn." Door open te zijn over zijn problemen, hoopt Pálsson mensen die zelf in een moeilijke positie verkeren een helpende hand te bieden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner