02.04.2014 20:51

Feyenoord verslaat Heracles na vroege achterstand

Feyenoord heeft een belangrijke overwinning op Heracles Almelo geboekt. Door de overwinning op Heracles slaat Feyenoord een gat van vier punten naar de concurrentie. De Almeloërs kwamen nog wel op voorsprong, maar de Rotterdammers wisten deze achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning.

Het eerste kwartier ging enigszins gelijkwaardig op, maar na veertien minuten spelen bracht Iliass Bel Hassani zijn ploeg op voorsprong. De middenvelder schoot, na een mooie aanval van Heracles Almelo, de bal in de korte hoek. Het leek een houdbare bal voor Erwin Mulder, maar de Rotterdamse sluitpost liet de bal door zijn vingers glippen: 1-0.

Feyenoord was van slag en zag vanaf dat moment Heracles de wedstrijd domineren. Grote kansen kreeg de thuisploeg niet, maar de Almeloërs kwamen zelf ook amper in de problemen. Totdat na een half uur spelen Feyenoord uit het niets op gelijke hoogte kwam. Mitchell te Vrede kopte een hoekschop van Jordy Clasie tegen de touwen: 1-1. Het laatste kwartier voor rust was vervolgens een prooi voor Feyenoord. De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam in de 41e minuut dan ook op voorsprong. Op aangeven van Lex Immers nam Tonny Vilhena de bal op de volley. Een onhoudbare knal voor Remko Pasveer: 1-2.

Na de rust probeerde Feyenoord de wedstrijd te controleren, maar de Rotterdammers bleven af en toe slordig. De bezoekers kregen een aantal mogelijkheden, maar kwamen het eerste kwartier na rust niet tot scoren. Na 63 minuten spelen kreeg de thuisploeg wel een grote kans. Na slordig balverlies van Terence Kongolo leek Bel Hassani zijn tweede van de avond te maken, maar de linkspoot schoof de bal naast het doel van Mulder.

In de slotfase kreeg Feyenoord het nog even lastig in Almelo. Maar na de rode kaart voor invaller Simon Cziommer konden de Rotterdammers de overwinning redelijk eenvoudig over de streep trekken. Met de winst op Heracles slaat Feyenoord een gat naar de concurrentie. De Rotterdammers hebben 57 punten uit dertig wedstrijden, terwijl de concurrentie, FC Twente, PSV en Vitesse, 53 punten hebben bemachtigd. Heracles blijft op de tiende plaats staan met 36 punten.

Door: Jurre Hermans