02.04.2014 20:53

Go Ahead Eagles pakt belangrijke drie punten

Go Ahead Eagles heeft woensdag een mogelijk cruciale zege geboekt in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie. De ploeg uit Deventer won in eigen stadion van NAC Breda (2-1) en sloeg zo een gat van 4 punten met de nacompetitiestreep.

Onder aanvoering van het fanatieke thuispubliek trokken de Eagles ten strijde. De aanvalsdrang stemde de supporters al snel tevreden, ondanks het matige spelniveau. Via Bart Vriends en Marnix Kolder was Go Ahead al dicht bij een treffer, alvorens Jarchinio Antonia voor het hoogtepunt van de eerst helft zorgde. De flankspeler dribbelde het middenveld in, zette succesvol de combinatie met Kolder op en met een uitgekiende stift verschalkte hij vervolgens doelman Jelle ten Rouwelaar.

NAC speelde met minder hartstocht en hield het bij spaarzame uitvallen. Zo stuitte Elson Hooi in de openingsfase in kansrijke positie op keeper Stephan Andersen en verdiende Rydell Poepon een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Waar de gehele muur aan spelers van de thuisploeg uitging van een hoge trap, toverde Jordy Buijs een list tevoorschijn. Zijn rollertje hobbelde net onder de springende voeten door en langs de verbouwereerde Andersen het doel in (1-1).

De gelijke stand bij rust vormde de basis voor een open tweede helft, waarin NAC zich meer toonde dan in het eerste bedrijf. De Brabanders kregen ook kansen, maar de schoten van Uros Matic en Poepon, die van dichtbij kon uithalen, hadden niet het gewenste resultaat. Go Ahead, dat via Kolder toch ook wat kansjes had laten liggen, was uiteindelijk de gelukkigste ploeg. Na een afgeslagen hoekschop mocht Sjoerd Overgoor uithalen en tot zijn verrassing promoveerde Henrico Drost zijn matige inzet zeer ongelukkig tot de winnende treffer: 2-1.