04.04.2014 11:46

Sleutelwedstrijd speelronde 31: ADO Den Haag - FC Utrecht

Er zijn nog steeds genoeg kanshebbers voor degradatievoetbal in de Eredivisie. ADO Den Haag en FC Utrecht horen nog steeds bij die groep. De winnaar neemt echter afscheid van het gevaar. Daarom is dit de sleutelwedstrijd van speelronde 31.

Want spannend is het nog steeds voor ADO Den Haag en FC Utrecht. Beide ploegen staan niet bij de onderste drie en dus ook niet direct in de vuurlinie, maar zo groot is dat verschil ook weer niet. ADO Den Haag staat vier punten boven plek nummer zestien en FC Utrecht vijf. De winnaar van dit duel kan drie punten bijschrijven en omdat er daarna nog drie wedstrijden te gaan zijn kan er gesteld worden dat de winnende ploeg zich veilig mag wanen.

De statistieken

Tijd om dus in de statistieken te duiken. ADO Den Haag en FC Utrecht speelden alleen officiële wedstrijden in de Eredivisie tegen elkaar. In 79 wedstrijden werd er 253 keer gescoord: ADO Den Haag 123 keer en FC Utrecht nam de overige 130 voor haar rekening. In totaal was FC Utrecht de betere ploeg. Met 30 winstpartijen kreeg het vaker 3 punten dan ADO Den Haag, dat 23 keer won.

Belangrijke spelers

Als we het over belangrijke spelers gaan hebben dan is er bij ADO Den Haag één man die uitblinkt in de laatste weken. Roland Alberg was in de laatste wedstrijden goed voor vier doelpunten en één assists. Zijn doelpuntentotaal staat nu op zes, dus hij is de laatste weken gewoon erg goed bezig. Bij FC Utrecht is Jens Toornstra het mannetje. Hij is als middenvelder topscorer met elf doelpunten, maar de productie stokte een beetje in de laatste vijf wedstrijden. Hierin was hij goed voor slechts één doelpunt en één assist.

Winst betekent een rustige afsluiting van het seizoen 2013/2014. Op Europees voetbal kunnen beide ploegen eigenlijk niet meer rekenen, alhoewel het theoretisch gezien niet onmogelijk is. Wie gaat er zondagmiddag met de drie punten aan de haal?

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner