05.04.2014 20:39

Heerenveen vernedert PSV in eigen huis

Rajiv van La Parra viert zijn doelpunt met Bilal Başacıkoğlu in de wedstrijd tegen PSV. De wedstrijd ging met 3-0 gewonnen in het Abe Lenstra stadion. (5-04-2014)

In Friesland kreeg PSV op zaterdagavond een lesje effectiviteit van sc Heerenveen. Met 3-0 won de thuisploeg van PSV en in de eerste helft liet vooral buitenspeler Bilal Başaçikoğlu zien hoe je PSV doldraait. Hij scoorde de eerste treffer, Rajiv van la Parra en Alfred Finnbogason maakten de andere treffers.

In de eerste helft was PSV de bovenliggende partij. Grote kansen voor Bryan Ruiz en Jürgen Locadia zorgden voor gevaar voor het doel van Heerenveen. Maar beide pogingen werden teniet gedaan door een sterk optreden van Kristoffer Nordfeldt. De Zweed liet zaterdagmiddag al weten dat hij best langer in Friesland zou willen blijven en daar zouden ze bij Heerenveen blij mee zijn. Een bron van rust achterin.

Door het uitblijven van een treffer voor PSV, lagen er mogelijkheden voor Heerenveen. Die benutte de Friese ploeg ook en in de 31e minuut werd het 1-0 voor Heerenveen. Başaçikoğlu ontving de bal van de andere jongeling Daley Sinkgraven en Başaçikoğlu  schoot in twee instanties binnen. De vierde treffer voor de buitenspeler dit seizoen en zo ging Heerenveen de rust in met een voorsprong.

Na de rust was het eenrichtingsverkeer in het Abe Lenstra Stadion. PSV zette druk, hield de bal in de ploeg en creëerde veel kansen. Luciano Narsingh en Locadia kregen de grootste mogelijkheden, maar beide kregen de bal niet in het doel. Net als in de eerste helft lukte het PSV niet en lukte het Heerenveen even later aan de overkant wel. Invaller Van la Parra rondde een combinatie met Pele van Anholt keurig af met buitenkant rechts na 80 minuten voetbal: 2-0 Heerenveen. PSV zette daarna nog wel aan voor de aansluitingstreffer, maar dat lukte de ploeg van Faber niet meer. PSV ontbeerde strijdlust en dat brak ze op in Friesland op een warme zaterdagavond. Het werd in de slotfase nog 3-0 voor Heerenveen, toen Finnbogason zich ineens liet zien in de wedstrijd. Hij kapte doelman Jeroen Zoet makkelijk uit en zette Jetro Willems daarna nog op het verkeerde been, om vervolgens rustig af te maken. Niet veel later floot scheidsrechter Richard Liesveld voor het einde van de wedstrijd.

Met een 3-0 zege gaat Heerenveen comfortabel naar Deventer toe. Daar wacht volgende week Go Ahead Eagles voor het duel met de Friezen. PSV mogen volgende week weer in eigen huis proberen de punten te pakken. Tegenstander in Eindhoven is dan Feyenoord. Een topduel in Eindhoven, maar PSV moet zich dan wel herpakken na deze enorme dreun tegen Heerenveen: 3-0 voor de Friezen.