05.04.2014 22:30

Türüç helpt Eagles aan overwinning

Met een doelpunt en een halve assist heeft Deniz Türüç een groot aandeel gehad in de 1-2 overwinning van Go Ahead Eagles op Heracles Almelo. De promovendus kan zich door de overwinning alvast gaan richten op nog een jaartje Eredivisie.

De wedstrijd begon prima en de eerste kansen waren voor de uitploeg. Jarchinio Antonia en Erik Falkenburg kregen aardige mogelijkheden, maar de bal ging niet op doel. Na een half uur spelen werd Heracles Almelo voor het eerste gevaarlijk via een hard afstandsschot van Ben Rienstra. Stephan Andersen had daar echter een antwoord op. Vijf minuten later had hij dit echter niet, toen Mikhael Rosheuvel van dichtbij met een hard schot voor de 1-0 tekende.

In de tweede helft begon Heracles Almelo beter, maar na een uur spelen kwam Go Ahead Eagles langszij. Türüç speelde een mannetje uit op twintig meter van het doel, combineerde in de zestien met Marnix Kolder en kon zelf afronden. Het doelpunt gaf de uitploeg een positieve boost, want ze begonnen beter te voetballen. Het had echter weer een briljante actie van Türüç nodig om op voorsprong te komen. De middenvelder bediende Antonia met een schitterende steekbal, die vervolgens breed speelde op Falkenburg: 1-2. Heracles Almelo wisselde nog aanvallend en Antonia kreeg in de slotfase nog rood, maar gescoord werd er niet meer.

Go Ahead Eagles staat door de overwinning tiende, met negen punten voorsprong op NEC, dat zeventiende staat. Het moet dus heel gek lopen als Go Ahead Eagles nog voor degradatievoetbal moet gaan. Heracles Almelo zakt naar de twaalfde plaats en kan worden ingehaald door FC Utrecht, mits zij winnen van ADO Den Haag.

Door: Jos Boesveld