06.04.2014 14:30

ADO blijft ongeslagen onder Fraser

Vreugde bij de ADO Den Haag-spelers na een doelpunt. V.l.n.r. Danny Bakker, doelpuntenmaker Roland Alberg, Vito Wormgoor en Aaron Meijers. (30-03-2014)

ADO Den Haag heeft het ‘Fraser-effect’ een prachtig vervolg gegeven. De Residentieclub won in eigen huis met liefst 4-1 van FC Utrecht en is nu al negen duels ongeslagen in de Nederlandse Eredivisie. Tevens werd lijfsbehoud zo goed als zeker gespeeld.

Tijdens de openingsfase gebeurde er behoudens een opstootje, waarbij Steve de Ridder en Danny Holla geel kregen, weinig in Den Haag. ADO begon stormachtig, maar verminderde haar druk al na zo’n tien minuten. Net op het moment dat Utrecht beter in de wedstrijd leek te komen, kreeg De Ridder zijn tweede gele kaart. De aanvaller duwde zijn arm in de 24e minuut bij een onschuldig duel in het gezicht van Vito Wormgoor, waarna Bas Nijhuis de spits naar de kleedkamers verwees.

Niet veel later was het voor de eerste keer raak in het Kyocera Stadion. Mark van der Maarel werd makkelijk afgetroefd door Aaron Meijers, die zijn lage voorzet binnengeschoven zag worden door Roland Alberg (1-0). Kort voor de theepauze deed ook Mike van Duinen een duit in het zakje. Nadat de ervaren Mathieu Delpierre werd afgetroefd door Michiel Kramer tikte de snelle aanvaller het leer in de verre hoek (2-0).

In de tweede helft was het lang wachten op de derde treffer van ADO, dat weinig te duchten had van de bezoekers, die zelfs geen enkele keer op het doel schoten van Gino Coutinho. Na zeventig minuten was het raak via Mitchell Schet, die van dichtbij binnen kon schieten nadat Delpierre zich wederom makkelijk had laten aftroeven (3-0). Vijf minuten later, bij aanvang van het ‘Haags kwartiertje’, pakte ook Kramer zijn treffer mee. De aanvaller was het eindstation van een razendsnelle counter (4-0). Het slotakkoord kwam in de laatste minuut op naam van Jens Toornstra die met een prachtige effecttrap vanaf de linkerkant voor de eretreffer van Utrecht zorgde (4-1). De oud-middenvelder van ADO, kon zelfs rekenen op applaus van het thuispubliek.

Door de overwinning is ADO Den Haag zo goed als zeker van lijfsbehoud. De ploeg heeft nu zeven punten meer dan nummer zestien RKC Waalwijk, dat later op de dag in actie komt tegen Feyenoord, en staat op de tiende plaats. Utrecht blijft steken op plek veertien met een voorsprong van vijf punten op RKC.