09.04.2014 13:11

Foto van de Week: Het feestje van Türüç

Deniz Türüç viert een feestje na afloop van Heracles Almelo - Go Ahead Eagles. Voetbal.com Foto van de Week. (5-4-2014)
Deniz Türüç viert een feestje na afloop van Heracles Almelo - Go Ahead Eagles. Voetbal.com Foto van de Week. (5-4-2014)

Pure vreugde. Dat is wat Go Ahead Eagles-middenvelder Deniz Türüç uitstraalt na afloop van de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De Deventenaren hebben nu een gat van zeven punten naar RKC Waalwijk geslagen en lijken zeker van nog een jaar Eredivisie.

Feestje

Wat doet men als er wat te vieren valt? Juist, een feestje bouwen! Maar Go Ahead Eagles wachtte niet tot het terug was in Deventer. Het feest begon in Almelo, voor het uitvak welteverstaan. En wie startte daar het feestje? Uitblinker Deniz Türüç. De middenvelder van Go Ahead Eagles was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de overwinning op de Almeloërs. The Eagles kwamen in Almelo op achterstand, maar de ploeg van trainer Foeke Booy vocht zich terug in de wedstrijd. Via een fraaie aanval kwam Go Ahead op gelijke hoogte. Türüç combineerde met Marnix Kolder en schoot vervolgens de bal achter doelman Remko Pasveer. Even later was Türüç belangrijk met een schitterende steekpass op Jarchinio Antonia, die vervolgens Erik Falkenburg liet scoren.

Het verhaal van Türüç

Türüç was tijdens en na afloop van de wedstrijd één van de smaakmakers bij Go Ahead. De linkspoot stond voor het uitvak met een grote vlag te zwaaien alsof zijn leven ervan afhing. De middenvelder maakt een goed debuutseizoen in de Eredivisie door, maar de carrière van Türüç kwam maar moeizaam opgang. De Enschedeër speelde jarenlang in de jeugd van FC Twente, maar als A-junior moest hij die club verlaten. Türüç zocht zijn heil bij De Graafschap om vervolgens in 2012 bij Go Ahead neer te strijken. Bij zijn huidige club moest hij het in eerste instantie doen met een plek op de bank, maar na het vertrek van Joey Suk wist Türüç een basisplaats te veroveren.

Toekomst

Dat de 21-jarige middenvelder veel talent heeft is een understatement. Onlangs maakte Türüç zelfs  zijn debuut voor Jong Oranje. Maar het meest opmerkelijke bericht kwam op 18 februari. FC Twente zou geïnteresseerd zijn in Türüç. Dat is niet vreemd. De middenvelder van Go Ahead is een groot talent en blijft zich doorontwikkelen. Dus het is logisch dat er een grote club belangstelling toont voor een jongen als Türüç. Maar, wij zijn op de hoogte van zijn verleden. Türüç werd weggestuurd als A-junior bij Twente, maar is kennelijk nu wel goed genoeg. Türüç koestert echter geen wrok tegen zijn oude club. Het lijkt dus onvermijdelijk dat de middenvelder van Go Ahead komende zomer een stap omhoog gaat maken. Maar afgelopen week werd Türüç in verband gebracht met het Turkse Beşiktaş. Türüç heeft weliswaar Turkse roots, maar laten we hopen dat Türüç behouden blijft voor de Eredivisie. Ajax, Feyenoord, PSV, Twente of Vitesse. Opzoek naar een creatieve linksbenige middenvelder? Zoek niet verder. Türüç is er één voor de toekomst. 

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner