07.04.2014 16:25

De ijshockey-assist van Türüç

Deniz Türüç viert zijn beslissende treffer tegen Heracles Almelo. (5-4-2014)
Deniz Türüç viert zijn beslissende treffer tegen Heracles Almelo. (5-4-2014)

Go Ahead Eagles voetbalde zich in speelronde 31 nagenoeg veilig. De ploeg uit Deventer kende een mooi voetbaljaar, met mooi voetbal. Deniz Türüç is een belangrijke factor in het elftal en al helemaal tegen Heracles Almelo. Daarom is hij Voetbal.com Speler van de Week.

De middenvelder is een spelverdeler pur sang en komt dan ook vaak in de gelegenheid om mooie dingen te doen. In de Overijsselse derby tegen de concurrent uit Almelo deed hij dit ook.

IJshockey-assist

Een gekke sport om mee te beginnen, maar in dit geval is dat wel het beste. In het ijshockey is het namelijk de gewoonte om twee assists te vermelden bij een goal. De speler die de assist geeft wordt genoemd, maar ook de speler die de assistgever weer bedient. De pass van Türüç  op Jarchinio Antonia is het perfecte voorbeeld hiervan. Met een schitterende steekbal hielp hij zijn pijlsnelle collega op de flank aan de bal. Antonia kon vervolgens simpel afleggen op Erik Falkenburg. De huurling van AZ scoorde de belangrijke 1-2, maar de dank ging vooral uit naar Türüç.

Voetbal-goal 

Daarvoor was Türüç al belangrijk met een compleet eigen bijdrage. De middenvelder had het lef om een mannetje uit te spelen op het middenveld, waardoor hij zo de zestien in kon dribbelen. Hij combineerde mooi met spits Marnix Kolder en schoot vervolgens beheerst de 1-1 binnen. Toch doet hij dit niet vaak genoeg. In het huidige seizoen was hij goed voor drie doelpunten en twee assists, iets wat in de toekomst wel beter moet.

Toekomst in zijn geboortestad of in Friesland?

De belofte heeft Türüç in ieder geval, maar waar gaat hij die waarmaken? Natuurlijk, in Deventer kan de in Enschede geboren middenvelder niet meer stuk, maar hij heeft zelf aangegeven een stapje hogerop te willen. FC Twente en sc Heerenveen zijn voorlopig de gegadigden om hem over te nemen. Ploegen die inderdaad qua ranglijst boven Go Ahead Eagles staan. Eén ding is zeker. De ploeg die hem daadwerkelijk inlijft gaat veel plezier aan hem beleven.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner