08.04.2014 15:21

Ongelukkig op het veld en op Facebook

Een opstootje, waarbij genoeg spelers betrokken zijn. Danny Holla (voorgrond, 6) en Steve De Ridder (midden, FC Utrecht) zijn de aanstichters.
Een opstootje, waarbij genoeg spelers betrokken zijn. Danny Holla (voorgrond, 6) en Steve De Ridder (midden, FC Utrecht) zijn de aanstichters.

Op het eerste oog was de wedstrijd ADO Den Haag - FC Utrecht niet zo belangrijk. Maar dit was het toch echt wel hoor, want door de winst kan de thuisploeg zich veilig wanen in de Eredivisie. Steve De Ridder kreeg in die belangrijke wedstrijd wel heel erg ongelukkig rood. Hij is hierdoor de Schlemiel van de Week. 

Al in de vierde minuut ging De Ridder voor het eerst op de bon. Na een opstootje met Danny Holla gingen beide spelers op de bon. Vervelender voor een middenvelder dan voor een aanvaller, zou je zeggen. Twintig minuten later mocht De Ridder echter vroegtijdig douchen. Hij zwaaide in een duel met zijn arm en raakte Vito Wormgoor half. De verdediger stortte ter aarde en De Ridder kreeg zijn tweede gele kaart.

Het vervolg van de wedstrijd

Dit mag dan wel duidelijk zijn. Het stond 0-0 toen De Ridder zijn tweede gele kaart kreeg, maar nog geen tien minuten later stond het 1-0. In het resterende deel van de wedstrijd scoorde ADO Den Haag zelfs nog drie keer. De drie punten gingen naar ADO Den Haag, dat nu zeven punten boven de gevarenzone staat. FC Utrecht had zich definitief veilig kunnen voetballen, maar staat vijf punten boven RKC Waalwijk, dat strijdt tegen degradatie. Het is nog steeds een ruime voorsprong, maar dat had ruimer kunnen uitpakken.

The aftermath 

Het bleef echter niet bij een verliesbeurt en een rode kaart voor De Ridder. Via de social media haalde hij zijn gram. "Hopelijk gaat het wel met je en is jouw hersenschudding niet te zwaar... Bedankt...", aldus De Ridder richting Wormgoor op Facebook. De verdediger weet niet goed wat hij hierop moet zeggen, maar De Ridder complimenteert hem nog: "Je hebt het goed gedaan, drie punten door jouw actie."

Door: Jos Boesveld

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner