10.04.2014 11:19

De Visser: "Vitesse zonder Chelsea failliet"

Piet de Visser, scout van Chelsea, heeft gereageerd op de ophef die onlangs is ontstaan bij Vitesse. De Visser denkt dat men in Arnhem blij moet zijn dat het een samenwerking met Chelsea heeft.

De Visser begrijpt dan ook maar weinig van de kritiek. "Er zijn te veel mensen die nu aan het schreeuwen zijn over dit mooie project", zegt De Visser in gesprek met FOX Sports. "Hoe kan Vitesse een betere geldschieter krijgen dan uit Londen? De bazen van Chelsea bemoeien zich niet met Vitesse, ze geven vrijheid en spelers."

De 79-jarige scout van Chelsea hoorde Merab Jordania afgelopen week zeggen dat Vitesse van Chelsea geen kampioen mag worden. "Dat is volkomen flauwekul", reageert hij. "Jordania heeft het in het begin goed gedaan. Maar daarna heeft hij blijkbaar een conflict gehad. Nu is hij uit rancune om zich heen aan het slaan en dat is heel jammer. Dat pleit ook niet voor hem. Hij zou juist mee moeten genieten van de successen van Vitesse."

Overigens denkt De Visser wel te weten waarom Vitesse is afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. "In de winterstop stond Vitesse bovenaan, maar opeens worden er vier spelers van buitenaf aangetrokken. Ik heb niets tegen Achenteh, Labyad of Đurđević, maar dat ging ten koste van andere spelers die in vorm waren en vertrouwen hadden."

Tenslotte begrijpt De Visser weinig van de Vitesse-fans, die afgelopen weekend nog een protestmars organiseerden. "Die supporters moeten dolblij zijn. Ze zien toch dat Vitesse Vitesse is? Er zitten nu toch veel meer toeschouwers?" De scout van Chelsea denkt dat Vitesse zonder Chelsea geen bestaansrecht heeft. "Ik denk dat Vitesse zonder geldschieters failliet is en weer een klein clubje in de eerste divisie is. Dat zouden de supporters ook niet pruimen, denk ik. Dus laat ze in godsnaam blij zijn dat er een leuke ploeg staat. Ze hoeven ook geen angst te hebben, er is helemaal geen invloed uit Londen dat dit of dat moet of niet mag", besluit De Visser zijn betoog.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner