12.04.2014 13:15

Sleutelwedstrijd speelronde 32: Ajax/PSV - ADO/Feyenoord

Roland Alberg (l) in een kopduel met aanvoerder Daley Blind (r). Ajax wint uiteindelijk met 0-4. (1-12-2013)
Roland Alberg (l) in een kopduel met aanvoerder Daley Blind (r). Ajax wint uiteindelijk met 0-4. (1-12-2013)

Ajax - ADO Den Haag is natuurlijk belangrijk als kampioenswedstrijd, maar het betekent ook weer niets zonder PSV - Feyenoord. Beide wedstrijden hebben zoveel met elkaar te maken dat het beide sleutelwedstrijden zijn.

16.30 en 16.30

Want hoe zit het nou ook alweer? Ajax speelde aanvankelijk om zondag 12.30 tegen ADO Den Haag in eigen huis. Als de Amsterdammers in eigen huis winnen van de angstgegner, dan kan het kampioen in Nederland worden. Daarbij is het echter afhankelijk van Feyenoord, dat punten moet verspelen tegen PSV. Omdat PSV - Feyenoord vier uur later begon, konden er vervelende situaties ontstaan. Ajax zou lang moeten wachten voordat het duidelijk werd of de vierde landstitel op rij binnen was. Daarom besloten de betrokken partijen om Ajax - ADO Den Haag te verschuiven naar 16.30. 

PSV - Feyenoord

Toch is deze wedstrijd niet alleen belangrijk omdat Ajax kampioen kan worden. Dit duel gaat ook om plek nummer twee in de Eredivisie. Een belangrijke plek die uiteindelijk recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League. Feyenoord is de belangrijkste kandidaat om die plek in te nemen aan het einde van speelronde 34, terwijl PSV de kansen op die plek heeft vergooid met twee slechte resultaten achter elkaar.

Ajax - ADO Den Haag

De thuisploeg kan het zichzelf ontzettend lastig maken door geen resultaten te behalen tegen ADO Den Haag. Het betekent niet alleen dat Ajax geen kampioen wordt in speelronde 32, maar ook dat het kampioenschap minimaal twee weken op zich laat wachten. Tussen speelronde 32 en 33 zit namelijk nog een bekerfinale, waar Ajax ook in speelt. Het slechte resultaat tegen ADO Den Haag kan dus voor veel negatieve invloed zorgen, wat Ajax ook nog te parten kan spelen tegen PEC Zwolle.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner