12.04.2014 20:34

Makkelijke overwinning voor sc Heerenveen

Zonder echt goed te voetballen heeft sc Heerenveen drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Uit een corner en counter werd gescoord, waardoor het 0-2 werd in Deventer.

De wedstrijd begon niet heel aantrekkelijk. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en beide ploegen lieten maar weinig diepgang zien. Marnix Kolder was als eerste gevaarlijk in het duel, maar zijn kopbal ging ruim langs de rechterpaal. De eerste echte opleving resulteerde ook meteen in een doelpunt. Daley Sinkgraven legde een corner mooi bij de tweede paal, waar Joost van Aken goed timede en de 0-1 op het scorebord kopte. Go Ahead Eagles schrok wakker, maar kon in de eerste helft geen vuist meer maken.

Dit lukte al wel snel na het eerste fluitsignaal in de tweede helft. Met Jeffrey Rijsdijk voor de geblesseerde Sjoerd Overgoor kreeg de ploeg meer stootkracht naar voren en dit resulteerde in kansen voor Xander Houtkoop en Erik Falkenburg. Houtkoop schoot echter voorlangs en Falkenburg stuitte op Kristoffer Nordfeldt. Go Ahead Eagles bleef prima voetballen, maar kreeg in een counter de 0-2 tegen. Bilal Başaçikoğlu herkende de loopactie van Alfreð Finnbogason, legde vanaf rechts de bal bij de eerste paal en zag dat de IJslander zijn 27e van het seizoen binnen tikte.

Door de overwinning blijft sc Heerenveen op het goede spoor voor Europees voetbal. Het is nu al zeker van de voorrondes van de Europa League, maar kan in een hele gunstige situatie ook nog direct in het kwalificatietoernooi komen. Go Ahead Eagles kon zich definitief veilig voetballen, maar moet nu nog een speelronde wachten tot de verlossing een feit is.

Door: Jos Boesveld