13.04.2014 16:18

Risiconemend NEC redt punt in Alkmaar

Nemanja Gudelj schiet raak vanuit een strafschop. (13-4-2014)

Door het inbrengen van een extra aanvaller voor een verdediger heeft Anton Janssen een punt gepakt tegen AZ. De coach nam risico en dit pakte uit: Het werd 1-1 door een late treffer van Conboy.

In de eerste helft maakten beide ploegen er maar een povere wedstrijd van. Drie grote kansen was het enige dat de fans een beetje deed opleven. De eerste was voor Geoffrey Castillion, die zo vanaf links de zestien in kon dribbelen. Hij stuitte van dichtbij echter op Esteban. Daarna was AZ aan de beurt, met een hoofdrol voor Steven Berghuis. Eerst zette hij knap voor op Jeffrey Gouweleeuw, maar de verdediger kopte van dichtbij over het doel. Vlak voor rust was Berghuis weer actief met een mooie voorzet, maar ditmaal schoot Nick Viergever over het doel vanuit een kansrijke positie.

In de tweede helft kwam AZ beter voor de dag. Nemanja Gudelj raakte na een paar minuten al de linkerpaal en dit bleek een voorbode te zijn. De thuisploeg bleef aandringen en kreeg na een ongelukkige handsbal van Lasse Nielsen een strafschop. Gudelj faalde niet oog in oog met Dennis Gentenaar en zette zijn ploeg zo op 1-0. NEC wisselde erg aanvallend na de openingstreffer en dit kwam het amusementsgehalte ten goede. AZ kreeg de betere kansen en vooral Denni Avdic mocht zich achter de oren krabben dat hij de wedstrijd niet in het slot gooide. Al helemaal toen Kevin Conboy vlak voor tijd de 1-1 inkopte. Hij was alert nadat Michael Higdon een corner terug naar het midden schoot.

Door het gelijkspel loopt NEC een puntje uit op Roda JC, dat zaterdagavond verloor van FC Twente. AZ blijft op de goede plek staan voor de play-offs, maar is moet nog wel punten pakken om dit te behouden.

Door: Jos Boesveld