14.04.2014 07:33

Ideale prof Poulsen van waarde voor Ajax

Met een doelpunt en een fraaie assist op de treffer van Thulani Serero had Christian Poulsen een groot aandeel in de zege van Ajax op ADO Den Haag (3-2). "Ik wil hem niet kwijt'', zei trainer Frank de Boer over zijn ervaren middenvelder. "Ik heb gevraagd of hij nog een jaartje bij ons wil blijven.''

Als hij meespeelt bij Ajax, dan is Poulsen vaak het brokje Deense dynamiet dat medespelers laat exploderen. Beukje hier, duwtje daar, de 34-jarige Deen laat de tegenstander vaak voelen hoe ver hij mag gaan. Ola Toivonen merkte het vorig seizoen in het shirt van PSV, de spelers van AC Milan dit voetbaljaar in de Champions League. Over Poulsen loop je niet zo maar heen.

Toch verloor de 92-voudig international dit seizoen zijn basisplaats aan Daley Blind, die als verdedigende middenvelder nog meer van waarde is voor Ajax dan als linksback. Met de zoon van trainer Danny op het middenveld won het combinatiespel van de Amsterdamse club aan finesse en schoonheid. Poulsen schikte zich in zijn rol, maar stond er als het nodig was. Zo ook tegen ADO Den Haag.

Eerste treffer

Na een rake kopbal mocht hij zijn eerste treffer in de eredivisie vieren. De middenvelder verraste met een mooie assist op het derde doelpunt van Serero. Zo'n gevoelig balletje verwacht je niet van Poulsen. Dat was meer iets voor zijn naar Tottenham Hotspur vertrokken landgenoot Christian Eriksen.

"Hij kan niet alleen hard werken, maar ook heel goed voetballen'', zei trainer Frank de Boer over zijn middenvelder die hij steevast ideale prof noemt. "Hij zeurt nooit en doet altijd wat hem gevraagd wordt. Blind is op die positie inmiddels eerste keus. Maar ik wil hem er graag bij houden. Dat heb ik hem ook gevraagd. Nee, hij heeft mij nog geen antwoord gegeven.''

Nog een jaartje

De oud-middenvelder van Schalke 04, Sevilla, Juventus en Liverpool zou Ajax nog een jaartje mogen helpen. Daarna moet het woord zijn aan Riechedly Bazoer, 17 jaar pas maar de verdedigende middenvelder voor de toekomst van de Amsterdamse club. Poulsen hield nog in het midden of hij zijn loopbaan wil afsluiten bij Ajax of liever ergens aan de slag gaat als basisspeler.

"Ik moet dat ook nog eens goed met mijn vrouw en kinderen overleggen'', zei hij. "Het is ook belangrijk wat Ajax precies wil. Maar ik heb het hier voorlopig goed naar mijn zin. En er komen mooi weken aan'', doelde hij op de bekerfinale van zondag tegen PEC Zwolle en de kampioenswedstrijd van Ajax een week later bij Heracles Almelo.

 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner