14.04.2014 10:07

Brouwers vreest toekomst Limburgs voetbal

Het contract van Roel Brouwers loopt komende zomer af bij Borussia Mönchengladbach. De verdediger wordt gelinkt aan een terugkeer naar Roda JC, maar dan moeten de Limburgers niet degraderen.

"Alleen als ze in de Eredivisie blijven zou het een optie kunnen zijn", zegt de Hollander in Duitse dienst tegenover De Telegraaf. Brouwers vertrekt komende zomer hoe dan ook bij Die Fohlen. Zijn contract in Duitsland wordt namelijk niet verlengd. Roda JC wordt genoemd als mogelijke bestemming, maar ook Fortuna Düsseldorf is een optie voor de lange verdediger.

Toch heeft Brouwers de hoop op een langer verblijf in Mönchengladbach nog niet opgegeven. "Als Gladbach Europees haalt, dan wordt er vaker gerouleerd en weet ik dat ik aan mijn wedstrijden kom. Dan is Gladbach optie nummer één als ze me alsnog een contract aanbieden", aldus Brouwers.

Ondertussen volgt Brouwers de ontwikkelingen bij Roda JC op de voet. "Roda JC is een paar keer door het oog van de naald gekropen. Dit seizoen zou het wel eens fataal kunnen zijn. Als Roda JC eruit gaat, zou dat dramatisch zijn voor het Limburgse voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner