14.04.2014 15:00

De uitkomst van lef hebben

NEC heeft het niet makkelijk dit jaar . Met veel tegendoelpunten en matig voetbal doet het onderin mee. Tegen AZ werd er door een goal van Conboy op knappe wijze een punt gepakt. Hij is daarom Speler van de Week.

Maar eigenlijk verdient heel NEC, inclusief trainer Anton Janssen, deze titel. Door een knullig moment krijgt de ploeg een penalty tegen en komt het op 1-0 achterstand. Niet alleen in deze wedstrijd vervelend, maar het feit dat de ploeg al veertien maanden achter elkaar niet de nul heeft gehouden werkt ook niet in het voordeel. Met een uiterst aanvallende wissel heeft NEC het echter voor elkaar gekregen om een belangrijk punt te pakken tegen AZ.

Alireza Jahanbakhsh voor Lasse Nielsen

Een aanvaller voor een verdediger. Voor een ploeg met op dat moment 75 doelpunten tegen is dat een moeilijk moment. De kans bestaat dat AZ de één op één situaties voorin uitspeelt en uitloopt naar een 4-0 voorsprong. Het werd echter meteen duidelijk dat de thuisploeg moeite had met de gewijzigde tactiek. NEC, dat daarvoor nog maar één echte kans had, sneed makkelijk door de defensie van AZ heen en begon meer aanspraak te maken op een punt. Het kwam goed weg toen Denni Avdić in twee situaties niet trefzeker was, maar daarna kwam toch de bevrijdende treffer.

Een kopbal in het gedrang

Een corner komt helemaal bij de tweede paal, waar Michael Higdon staat. Normaal is de boomlange spits een afmaker, het liefst met de kop. Ditmaal brengt hij met zijn voet de bal terug naar het midden van de goal. Daar ontstaat een ware scrimmage, met ruim zes spelers op een vierkante meter. Kevin Conboy trekt zich er niets van aan en krijgt zijn hoofd tegen de bal. Esteban ziet de bal aankomen, maar kan niet voorkomen dat NEC op 1-1 komt.

Meer dan een belangrijk punt

Door het gelijke spel komt NEC op drie punten van Roda JC. Gezien het doelsaldo kan dat nog heel belangrijk worden. De Nijmegenaren krijgen het tegen FC Twente en Ajax nog moeilijk in de laatste twee wedstrijden en winst ligt dan ook niet in de lijn der verwachting. Roda JC moet nog tegen FC Groningen en Go Ahead Eagles. Winnen wordt natuurlijk niet makkelijk, maar het is ook niet onmogelijk. Qua punten hebben ze minimaal één overwinning nodig en dan is het nog niet eens zeker of ze voorbij NEC komen. Wat een verschil kan een punt maken.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner