15.04.2014 12:00

Meer speeltijd of niet?

Het moeten de weken van Stefano Denswil zijn en worden. De verdediger vervangt de geblesseerde Niklas Moisander bij Ajax en moet zich bewijzen. Tegen ADO Den Haag schoot hij echter in eigen doel. Daarom is hij Schlemiel van de Week.

Denswil doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax en maakte vooral in de A1 indruk tijdens internationale toernooien. Vorig seizoen voetbalde hij regelmatig mee bij Jong Ajax en ook in het eerste elftal speelde hij zich in de kijker. Toch wil Denswil meer voetballen volgend seizoen. Hij krijgt de laatste weken zijn kansen omdat Moisander geblesseerd is, maar maakte nog niet heel veel indruk op de fans in Amsterdam. Het eigen doelpunt tegen ADO Den Haag zal niet hebben bijgedragen aan een positieve indruk.

1-0, 1-1

Ajax kon kampioen worden tegen ADO Den Haag en begon daar na 35 minuten goed mee. Christian Poulsen kopte een vrije trap van Lasse Schöne via de binnenkant van de paal in het net. Op dat moment stond Feyenoord ook met 1-0 voor, maar het mocht de pret niet drukken. ADO Den Haag schakelde echter in één keer door naar versnelling zes en kwam via links tot een gevaarlijke aanval. De bal werd laag voorgezet en Denswil bevond zich tussen Michiel Kramer en Mike van Duinen en moest dus wat met de bal. Hij raakte het leer echter compleet verkeerd en bracht de uitploeg zo een minuut na de openingstreffer alweer langszij.

Uiteindelijk won Ajax wel, dus was het eigen doelpunt geen heel groot probleem voor Denswil, maar de verdediger maakt natuurlijk wel een slechte beurt bij zijn trainer. Frank de Boer vertrouwt, vooral dit seizoen, op een betrouwbare verdediging. Ajax kreeg slechts 25 doelpunten tegen in de Eredivisie, 8 minder dan FC Twente, dat na Ajax de minste doelpunten incasseerde. Natuurlijk negeert De Boer zijn talentvolle verdediger niet na één fout, maar voor een verdediger die rekent op meer speeltijd in het eerste elftal van de aanstaande kampioen is de timing behoorlijk slecht.

Door: Jos Boesveld