16.04.2014 11:49

Veltman hoopt op aanblijven Poulsen

Joël Veltman viert zijn winnende treffer tijdens Feyenoord - Ajax. (3-2-2014)
Joël Veltman viert zijn winnende treffer tijdens Feyenoord - Ajax. (3-2-2014)

Het contract van Christian Poulsen loopt komende zomer af bij Ajax. Eerder liet Frank de Boer al weten graag door te willen met de Deen. Ook Joël Veltman hoopt dat de middenvelder aanblijft.

"Hij houdt iedereen scherp, zorgt voor onderlinge coaching en is een voorbeeld voor ons allemaal", zegt de verdediger in Voetbal International over Poulsen. Het fanatisme van de Deen valt op de Nederlandse velden wellicht niet op, maar in Duitsland heeft Poulsen een flinke reputatie opgebouwd. Bij Schalke 04 stond hij bekend als een bikkelharde middenvelder, die alles uit de kast haalde om te winnen.

"Christian sleept iedereen mee in zijn fanatisme", vervolgt Veltman. "Zodra je even verslapt, schreeuwt hij de oren van je kop. Dat komt echt uit zijn tenen. Geloof me, dat maakt indruk." Veltman zegt dat André Ooijer die rol ook eens vertolkte en dat dit echt heel belangrijk is voor Ajax. "En als je kijkt naar het niveau dat Poulsen nog haalt: dat is gewoon hoog. Ik hoop echt dat Christian nog minimaal één jaar bij ons blijft", aldus de mandekker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner