18.04.2014 09:27

PSV aast op Jan Wouters

Jan Wouters geeft aanwijzingen tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo. (13-4-2014)
Jan Wouters geeft aanwijzingen tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo. (13-4-2014)

Jan Wouters kan volgend seizoen aan de slag bij PSV. De club uit Eindhoven wil de vertrekkende trainer van FC Utrecht als assistent-trainer toevoegen aan de technische staf.

Volgens De Telegraaf wil PSV Wouters vanwege zijn trainingservaring. De Eindhovenaren haken daarmee in op de kritiek die de club eerder dit seizoen kreeg. 

Met Phillip Cocu als hoofdtrainer en Chris van der Weerden en Ernest Faber als assistent-trainer werd de staf te onervaren gezien voor een onervaren spelersgroep. Mocht Wouters naar PSV gaan, dan moet Faber een stapje terug doen. Voor hem is dan geen plaats meer. 

Wouters was al werkzaam bij verschillende clubs. Hij begon zijn trainerscarrière bij FC Utrecht, waar hij assistent-trainer was. Daarna verkaste de oud-international naar Ajax. Daar was hij eerst jeugdtrainer, maar na anderhalf jaar werd hij aangesteld als hoofdtrainer van de Amsterdammers. Verder was vijf jaar assistent van Dick Advocaat bij het Schotse Glasgow Rangers en keerde hij daarna terug naar PSV. In Brabant vervulde hij verschillende trainersrollen. In 2009 keerde hij terug naar FC Utrecht, de club waar hij donderdag zijn vertrek bekend maakte. 
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner