18.04.2014 09:57

Roda neemt afscheid van Kurto

Filip Kurto vertrekt na dit seizoen bij Roda JC. Zijn optie van twee jaar is niet gelicht door de Limburgers. 

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Eerder maakte Roda ook al bekend niet met de andere twee doelmannen verder te gaan. Matheusz Prus en Bryan Roox moeten beide op zoek naar een nieuwe club.

Voor volgend seizoen moet Roda JC op zoek naar vervanging voor de vertrekkende doelmannen. De club heeft met Benjamin van Leer van PSV pas één nieuwe aangetrokken.

In de zoektocht naar nieuwe keepers werden er twee amateurs uit de regio getest. Roda meldt volgende week of het doorgaat met deze twee. Of het hier om een contract voor het eerst of tweede elftal gaat, is onbekend. Dat hangt volgens technisch manager Leon Vlemmings af van hun kwaliteiten.

Roda wilde Kurto zo snel mogelijk duidelijkheid geven over zijn toekomst, ook al is Roda JC in een hevige degradatiestrijd verwikkeld. ''Ieder jaar krijgen spelers ermee te maken dat hun contract afloopt. En als je niet weet of je kunt blijven of niet brengt dat ook onzekerheid met zich mee. We hebben met Filip Kurto gesproken en hij is prof genoeg om daarmee om te gaan'' zei Vlemmings.

Vorige week dook ook de naam van Funso Ojo op bij de Kerkraders. De middenvelder van Dordrecht zou in belangstelling staan van Roda. ''We volgen de hele markt en daar hoort hij ook bij'', zei Vlemmings daarover.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner