23.04.2014 10:42

Sarpong hekelt rol als buitenspeler

Jeffrey Sarpong (l.) hier in duel met Ricardo van Rhijn (r.). (07-12-2013)
Jeffrey Sarpong (l.) hier in duel met Ricardo van Rhijn (r.). (07-12-2013)

Jeffrey Sarpong is normaal gesproken niet iemand die zorgt voor problemen. De voormalig Ajacied heeft het echter gehad bij NAC. De middenvelder wordt continu als buitenspeler gebruikt en daar baalt Sarpong van.

"Ik krijg veel vragen van fans", zegt hij in BN De Stem. "Wat ben je nu? Buitenspeler of middenvelder? Nogmaals: ik ben geen links- of rechtsbuiten, maar een middenvelder. Intern heb ik vaak netjes aangegeven hoe ik erover denk. Er wordt alleen niets meegedaan. Daar baal ik van."

"Eigenlijk is het heel simpel: ik speel niet waar ik wil spelen. Het is niet nieuw en ik kom niet achteraf klagen. Binnen de club is iedereen daarvan op de hoogte", vervolgt Sarpong, die niet langer een blad voor de mond neemt. "Nu ben ik een middenvelder die aan de flanken moeten spelen en word ik gezien als een buitenspeler waar men aan twijfelt. Dat is krom. De technische staf wil van een middenvelder een betere buitenspeler maken. Dat gaat ten koste van mijn prestaties en mijn ontwikkeling."

Afgelopen zomer tekende Sarpong een contract voor drie seizoenen in Breda. Maar de oud speler van onder meer Ajax en Real Sociedad sluit een vertrek niet uit. "Volgend seizoen moet het anders. Ik ga niet weer een jaar lang aan de zijkant spelen. Ik wil perspectief zien. Ik wens alleen te blijven als middenvelder, want alleen dan heb ik plezier bij NAC", besluit de 25-jarige middenvelder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner