27.04.2014 16:25

Geen winnaar bij NAC Breda – RKC Waalwijk

De beslissing over welke ploegen degradatievoetbal gaan spelen is nog niet gevallen. Door het gelijkspel tussen NAC Breda en RKC Waalwijk wordt dit op de laatste speeldag pas duidelijk. Het werd 1-1.

RKC Waalwijk en NAC Breda maakten er geen spannende eerste helft van. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en beide ploegen kenden maar weinig diepgang. Het was dan ook geen wonder dat het eerste doelpunt viel uit een vrije trap. Jordy Buijs ging achter de bal staan en krulde de bal met veel gevoel in de linkerhoek. Ook daarna werd het niet echt leuk in Breda, waardoor de ruststand 1-0 was.

Ook de tweede helft begon niet heel interessant. RKC Waalwijk nam het initiatief snel over, maar kon het gaatje in de defensie niet vinden. Dit lukte uiteindelijk wel, toen Romeo Castelen zich goed vrijspeelde. Hij vond op de rand van de zestien Sander Duits, die beheerst met rechts de rechterkruising vond. De gelijke stand maakte deze wedstrijd weer spannend, waarin vooral RKC Waalwijk nog grote kansen kreeg. Gescoord werd er echter niet meer.

Door het gelijke spel heeft RKC Waalwijk nog een kans op definitief lijfsbehoud, maar daarvoor is het wel afhankelijk van het resultaat van NAC Breda. De thuisploeg van vanavond moet verliezen en RKC Waalwijk winnen.

Door: Jos Boesveld