27.04.2014 16:35

ADO Den Haag blijft in de eredivisie

ADO Den Haag speelt definitief ook komend seizoen in de eredivisie. De Hagenaars wonnen zondag voor eigen publiek met 2-1 van AZ en zijn door deze winst zeker van lijfsbehoud. De treffers van ADO kwamen op naam van Mike van Duinen en Danny Holla. Invaller Markus Henriksen maakte in de slotfase het enige doelpunt voor AZ.

Van Duinen opende in de 21e minuut de score voor ADO. Hij scoorde uit de rebound van een schot van Aaron Meijers. In de 79e minuut speelde Holla in het strafschopgebied Jeffrey Gouweleeuw door de benen en maakte er 2-0 van. In de 83e minuut deed Henriksen nog wat terug voor AZ, maar de zege van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar.

ADO Den Haag bekroonde zodoende een fraaie opmars sinds de aanstelling van Henk Fraser, als opvolger van de ontslagen Maurice Steijn. Onder leiding van de oud-speler van Feyenoord zette ADO een ongeslagen reeks van negen wedstrijden neer en speelde het zichzelf uit een dreigende situatie. Bij ADO Den Haag stond Robert Zwinkels zondag in het doel, omdat Gino Coutinho met een enkelblessure kampt.

Voor AZ stond er in Den Haag niet veel meer op het spel. De ploeg van de Haagse coach Dick Advocaat is al zeker van de play-offs om een Europees ticket. AZ speelt komende week in de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord. ADO Den Haag neemt het op tegen SC Cambuur.