29.04.2014 19:23

'Rijkaard en Laudrup passen in profielschets'

Trainer Frank de Boer gaat pas volgende week met Tottenham Hotspur om de tafel zitten, maar het speculeren over zijn opvolger bij Ajax is al begonnen.

Ajax beschikt niet over een coach die de club naar het eerste elftal kan laten doorstromen. Dennis Bergkamp en Jaap Stam willen nog geen hoofdtrainer worden. Hennie Spijkerman zal De Boer graag willen volgen.

Oud-Ajacieden Frank Rijkaard en Michael Laudrup lijken goed te passen in de profielschets. Ze staan er ook goed op bij Johan Cruijff, de belangrijke adviseur van de Amsterdamse club. Rijkaard en Laudrup hebben op dit moment geen club. Rijkaard stelde onlangs wel dat hij niet uitkijkt naar een nieuw leven als hoofdtrainer. Laudrup werd in februari ontslagen bij Swansea City.

John van den Brom werkte als speler en hoofd opleiding bij Ajax. Hij werd vorige maand ontslagen als hoofdtrainer van Anderlecht. Morten Olsen, op dit moment bondscoach van Denemarken, functioneerde eerder succesvol bij Ajax. Clarence Seedorf debuteerde dit jaar als hoofdtrainer van AC Milan. Hij presteert daar de laatste weken uitstekend, maar veel Italiaanse media denken dat hij deze zomer toch weer moet vertrekken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner