03.05.2014 20:47

Twente en PEC delen laatste punten

FC Twente heeft het seizoen niet met een overwinning kunnen afsluiten. De Tukkers, al zeker van Europees voetbal, speelden voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle. Voor die ploeg was het seizoen na de winst in de KNVB-beker al geslaagd.

Twente kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Kyle Ebecilio kreeg een afgeslagen bal voor zijn voeten en zag zijn schot vervolgens via een Zwols been achter doelman Diederik Boer verdwijnen. Zo'n 6 minuten later stond het echter al gelijk. Thanasis Karagounis profiteerde op fraaie wijze van een Twentse verdedigingsfout. De Griek volleerde de bal in de bovenhoek.

Heel lang kon PEC niet van de gelijke stand genieten. Twente koos direct na de aftrap de aanval. Felipe Gutiérrez bediende vanaf de linkerkant Dusan Tadic, die met het hoofd de 2-1 maakte. In de 71e minuut stond het echter opnieuw gelijk. De net ingevallen Furdjel Narsingh was daar verantwoordelijk voor.

Bij Twente mocht in de slotfase Peter Wisgerhof onder luid gejuich nog invallen. De verdediger, die direct de aanvoerdersband kreeg omgehangen, verlaat Twente na dit seizoen en beëindigt zo goed als zeker zijn loopbaan.