03.05.2014 20:51

Utrecht sluit af met zege op Vitesse

FC Utrecht heeft het seizoen toch nog met een redelijk gevoel afgesloten. De ploeg won zaterdag in de eigen Galgenwaard de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 van Vitesse, dat daardoor als nummer 6 de play-offs voor Europees voetbal in gaat.

Utrecht kreeg via Juan Agudelo al na 7 minuten een aardige kans. De Amerikaan probeerde Piet Velthuizen met een stiftje te verschalken, maar de doelman kon een hand tegen diens poging krijgen. De keeper onderscheidde zich voor rust nog enkele keren op pogingen van opnieuw Agudelo en Jens Toornstra, maar was na 40 minuten wel geslagen. Steve De Ridder kreeg de bal wat gelukkig mee van Agudelo en verraste Velthuizen met een rollertje.

Vitesse-trainer Peter Bosz greep in de rust in en haalde Kelvin Leerdam en Mike Havenaar naar de kant. De invallers Zakaria Labyad en Renato Ibarra zorgden vervolgens halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker, al kwam daar het nodige fortuin bij kijken. Labyad schoot op aangeven van Ibarra op doel en zag hoe doelman Robbin Ruiter de bal door zijn vingers liet glippen: 1-1.

Uiteindelijk was het toch Utrecht dat er met de zege vandoor ging. Agudelo zorgde in de 78e minuut uit zijn zoveelste kans voor de 2-1.