03.05.2014 20:52

Groningen kan met winst de play-offs in

FC Groningen kan door de zege op Heracles (3-1) met enig vertrouwen aan de play-offs om Europees voetbal beginnen. Om daarin succes te hebben zal het voetbal beter moeten worden dan zaterdagavond in de Euroborg.

Voor beide clubs stond er slechts de individuele premie op het spel. Groningen was al zeker van de 'nacompetitie der subtoppers', Heracles van nog een seizoen eredivisie. Boeiend was de eerste helft niet. De thuisclub had aanvankelijk een licht overwicht. Dat resulteerde na een kwartier in de 1-0 door de 17-jarige Richairo Zivkovic, in zijn afscheidswedstrijd.

De aanstaande Ajacied schoot raak na een prima voorzet van vleugelverdediger Nick van der Velde, net op tijd fit verklaard en erg belangrijk. De Almelose doelman Dennis Telgenkamp maakte een onwennige indruk. Hij verving Remko Pasveer, die vertrekt, mogelijk naar PSV. Heracles liet het er niet bij zitten, nam het initiatief over en werd nog voor rust beloond.

Knal

De Duitse spits Mark Uth kopte na voorbereidend werk van Iliass Bel Hassani tegen keeper Marco Bizot op, Mikhail Rosheuvel was ter plaatse voor het beslissende tikje, een ouderwets harde knal. Een inzet van Simon Cziommer had daarna zomaar de 1-2 kunnen betekenen.

Ook in de tweede helft kabbelde Groningen voort en probeerde vooral Heracles er nog iets van te maken. Dat veranderde met de komst van Michael de Leeuw voor Rasmus Lindgren. Trainer Erwin van de Looi gaf zijn ploeg daarmee een aanvallende impuls. De ingreep leverde binnen een kwartier tweemaal succes op, door Van der Velden en De Leeuw zelf.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner