03.05.2014 20:56

Feyenoord sluit eindsprint af met gelijkspel

Feyenoord heeft het derde en laatste seizoen onder trainer Ronald Koeman lichtelijk in mineur afgesloten. De Rotterdamse ploeg, die zich vorige week al verzekerde van de tweede plaats, verspeelde zaterdag bij AZ in de slotfase de overwinning (1-1). Daardoor moest Feyenoord in de succesvolle eindsprint, met zeven overwinningen op rij, alsnog genoegen nemen met 1 punt.

Na zijn indrukwekkende afscheidswedstrijd vorige week in De Kuip tegen SC Cambuur (5-1) wilde Koeman ook graag zijn laatste competitiewedstrijd als coach van Feyenoord winnend beëindigen. Daarmee zou de oud-international de kroon zetten op zijn 'project' dat hij na de thuisnederlaag tegen Ajax (1-2) begin maart in gang zette. Met een specifieke benadering van elke wedstrijd, met afwijkende opstelling en tactiek per duel, wilde Koeman zijn ploeg scherp en succesvol naar de finish leiden. En daarin slaagde hij met glans, hoewel de afsluitende remise bij AZ toch enigszins uit de toon viel.

In een open wedstrijd had Feyenoord al in de eerste helft de betere kansen in Alkmaar. Met name Jean-Paul Boëtius toonde zich echter niet trefzeker in de afronding. De lichtvoetige buitenspeler, die dit seizoen toch al tien keer scoorde, miste op slag van rust in een riante positie (naast).

Blunder

Het betere voetbal kwam ook na de rust van het collectief sterke Feyenoord. Met een kopbal van Graziano Pellè op de paal, nadat verdediger Joris Mathijsen de bal panklaar met zijn hoofd had neergelegd, begon de ploeg van Koeman meteen alweer kansrijk aan de tweede helft. In de 54e minuut opende Lex Immers de score, na een blunder van verdediger Jeffrey Gouweleeuw, die met een verkeerde terugspeelbal de sluwe Hagenaar onbedoeld in stelling bracht (0-1).

Feyenoord verzuimde daarna door te drukken. Een kwartier voor tijd mocht de 35-jarige doelman Ronald Graafland zijn competitiedebuut voor Feyenoord maken. Op het vliegende schot van invaller Johann Berg Gudmundsson in de 88e minuut had de derde keeper van Feyenoord geen verweer: 1-1.