03.05.2014 20:58

ADO Den Haag boekt zege bij SC Cambuur

ADO Den Haag heeft het goede tweede deel van het seizoen in stijl afgesloten. De ploeg van trainer Henk Fraser won zaterdag bij SC Cambuur met 2-1. Beide ploegen eindigen in de middenmoot.

Cambuur kreeg van ADO in de eerste helft de ruimte om te voetballen, maar deed daar nauwelijks iets mee. De eerste echte kans was zelfs voor ADO, toen Gianni Zuiverloon uit een hoekschop net naast kopte. Even later had Ramon Leeuwin voor Cambuur meer succes uit een hoekschop van Marcel Ritzmaier. De centrale verdediger kopte de 1-0 overtuigend binnen. Mathias Gehrt had ADO vlak voor rust op gelijke hoogte moeten brengen, maar hij kopte net over.

Net na de pauze had ADO alsnog op 1-1 moeten komen. Michiel Kramer kon alleen op doelman Harm Zeinstra doorlopen, maar de spits stuitte op de benen van de keeper. Toch tekende Kramer 20 minuten voor tijd alsnog voor de gelijkmaker en besliste 10 minuten later eveneens de wedstrijd met de 1-2.