06.05.2014 10:24

Leeuwin: "Hier kun je alleen maar van dromen"

Daley Blind kreeg van De Telegraaf de Gouden Schoen, maar achter de winnaar stond een verrassend drietal. Lex Immers, Martijn van der Laan en Ramon Leeuwin.

De plek op het podium is een mooie bekroning op het seizoen van Van der Laan en Leeuwin. "Dat het zo fantastisch zou gaan met mezelf en het elftal, daar kun je alleen maar van dromen", zegt Leeuwin, die beseft hoe bijzonder de twee uitverkiezingen zijn. "Ik denk niet dat spelers van Cambuur ooit zo hoog zijn geëindigd of op het podium hebben gestaan. Wij staan hier met zijn tweeën en komen ook nog eens van een promovendus. Héél bijzonder."

Leeuwin had na zijn vertrek bij ADO Den Haag moeite met het vinden van een nieuwe club, daarnaast werd er ook getwijfeld over Van der Laan. "Ik merk wel dat de twijfel steeds minder wordt", lacht Van der Laan. "Als je uit de Jupiler League komt, dan twijfelt iedereen of je het niveau wel aankan, maar voor mij werd het alleen maar makkelijker voetballen in de Eredivisie. Je krijgt hier meer tijd en ruimte om op te bouwen. Dat ik direct zo constant heb gepresteerd, daar heb ik mezelf mee verrast."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner