07.05.2014 23:11

PSG dronken van geluk, Rennes profiteert

Dat de titelprolongatie van Paris Saint-Germain - door het puntenverlies van AS Monaco (1-1 tegen Guingamp) - al voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen Stade Rennes vaststond, heeft de Parijse ploeg woensdagavond dronken van geluk gevierd. Anders valt de nederlaag voor eigen publiek in het Parc des Princes niet te verklaren: 1-2.

PSG had nog wel een flitsende start. Dat resulteerde al na 3 minuten in de 1-0 door de Argentijn Ezequiel Lavezzi op aangeven van de Uruguayaan Edinson Cavani. De thuisclub liet na meteen door te drukken. De gedachte aan champagne verlamde het elftal van trainer Laurent Blanc. De Algerijn Foued Kadir en Paul-Georges Ntep profiteerden nog voor rust namens Rennes.

De komst van de weer fitte Zlatan Ibrahimovic, die zijn 11e nationale kampioenschap in 13 jaar aanvankelijk op de reservebank vierde, na een klein uur had ook niet het gewenste succes. Rennes, met Ola Toivonen als invaller, hield stand. Gregory van der Wiel ontbrak nog bij PSG, dat met twee duels te gaan 7 punten voorsprong heeft op Monaco.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner