10.05.2014 09:56

Adriaanse: "Veel verdriet van ontslag bij FC Twente"

Co Adriaanse als trainer van FC Twente tijdens FC Utrecht - FC Twente. Hij ziet de Tukkers dik winnen: 2-6. (04-12-11)
Co Adriaanse als trainer van FC Twente tijdens FC Utrecht - FC Twente. Hij ziet de Tukkers dik winnen: 2-6. (04-12-11)

Het lukt Co Adriaanse maar moeilijk om het ontslag bij FC Twente in 2012 achter zich te laten. Vooral de manier waarop de hoofdtrainer aan de dijk werd gezet, doet Adriaanse pijn. Zo is de nieuwe technisch adviseur van FC Utrecht verdrietig na zijn ontslag niets meer te hebben vernomen van zijn assistenten. 

"Ik heb er nog veel verdriet van hoe het bij FC Twente is gegaan. Dat was voor mij dé kans om als trainer nog eens kampioen van Nederland te worden. Die kans is me ontnomen. Nadat ze me wegstuurden is het bepaald niet beter gegaan met FC Twente. Eerder slechter. En het seizoen erna is het ook zeker niet beter geworden", zo is Adriaanse kritisch in De Telegraaf.

"Ik ben nog een keer gaan dineren met Aldo van der Laan en Joop Munsterman (de clubleiding van FC Twente, red.) en zij zaten ermee dat ze door mij weg te sturen eigenlijk de verkeerde beslissing hadden genomen. Achteraf hadden ze me beter het seizoen af kunnen laten maken. Dan was het waarschijnlijk beter gegaan dan nu het geval is geweest."

Assistenten
"Ik neem het mijn toenmalige assistenten van FC Twente wel kwalijk hoe het allemaal is gegaan. Alfred Schreuder heeft me ook nooit meer gecontacteerd, wat wel normaal zou zijn. Ook Youri Mulder heeft dat niet gedaan. En Boudewijn Pahlplatz evenmin. De enigen die dat wel hebben gedaan zijn Theo Snelders (keeperstrainer, red.) en Jan Kluitenberg (conditietrainer, red.)."

"Ik heb nooit problemen gehad met mijn assistenten. Integendeel ik heb altijd het gevoel gehad, dat ze me respecteerden. We hadden wel meningsverschillen, maar dat is normaal in een staf. Ze moeten ook juist een eigen geluid laten horen, dat hoort bij hun taak. Maar uiteindelijk bepaal ik, want ik ben hoofdtrainer. Ze wisten bij FC Twente wie ze binnenhaalden en hoe ik graag wil voetballen. En dat is niet één recht, één averecht om maar netjes geen steekje te laten vallen. Ik houd meer van spektakel en doelpunten maken."

Nooit meer trainer
Adriaanse zal in de toekomst niet meer aan de slag gaan als hoofdtrainer. "Ik zal nooit meer trainer worden. Niet in Nederland en ook niet in het buitenland. Het kost veel tijd en energie en dat wil ik niet meer elke dag opbrengen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner