11.05.2014 10:40

Van Aanholt kondigt vertrek bij Vitesse aan

Het vertrek van Patrick van Aanholt bij Vitesse is aanstaande. Dat kondigde hij zaterdag min of meer aan na afloop van het play-offduel om Europees voetbal met FC Groningen.

Door de 1-4 nederlaag zaterdagavond tegen de Groningers en het eerder 1-0 verlies in de Euroborg is het seizoen voor Vitesse voorbij. ''Ik heb waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd voor Vitesse gespeeld'', reageerde Van Aanholt tegenover NUSport.

Van Aanholt staat onder contract bij Chelsea, maar werd dit seizoen voor de derde keer op rij verhuurd aan de Arnhemmers. In Londen loopt zijn contract volgend jaar zomer af. ''Er zijn al gesprekken met Chelsea geweest, maar meer wil ik daar niet over zeggen.'' Chelsea zou naar verluidt met de vleugelverdediger verder willen.

Hij kende een wisselvallig seizoen, net als de rest van zijn teamgenoten. Van Aanholt begon sterk aan de competitie en dat leverde hem een uitnodiging voor Oranje op. In de tweede helft van de competitie viel de verdediger ver terug.

Toch hoopt hij stiekem nog op het WK in Brazilië. ''Ik heb er alles aan gedaan om mezelf te laten zien. Het is nu aan de bondscoach. Als hij me oproept, dan zou ik daar heel erg blij mee zijn. Ik heb nog met niemand contact gehad. Ik ga maandag naar de training van Vitesse en dan hoor ik wel of er iets gaat gebeuren.''
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner