14.05.2014 13:15

Foto van de Week: De schoenen van Breinburg

Een emotionele Gregor Breinburg, met twee verschillende voetbalschoenen aan zijn voeten, baalt na afloop van De Graafschap - RKC Waalwijk. Voetbal.com Foto van de Week. (8-4-2014)
Een emotionele Gregor Breinburg, met twee verschillende voetbalschoenen aan zijn voeten, baalt na afloop van De Graafschap - RKC Waalwijk. Voetbal.com Foto van de Week. (8-4-2014)

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, nou is dat in dit geval niet helemaal waar. Wie naar deze foto van Gregor Breinburg kijkt ziet de teleurstelling van zijn gezicht afdruipen. De middenvelder van De Graafschap verloor donderdagavond namelijk met zijn ploeg het eerste play-offduel met RKC Waalwijk (0-1). Maar de emotie van Breinburg is in dit geval niet het eerste onderwerp van gesprek.

Nieuwe modetrend

Wie goed naar de foto kijkt ziet iets opmerkelijks. Breinburg heeft namelijk twee verschillende schoenen aan. Aan zijn linkervoet heeft de 22-jarige Arnhemmer een fel gele schoen zitten, terwijl aan zijn rechtervoet een rode voetbalschoen zit. Een nieuwe modetrend lijkt geboren. Vroeger speelden voetballers standaard met zwarte kicksen, maar tegenwoordig is een voetbalschoen verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Een voetballer met zwarte schoenen is tegenwoordig een zeldzaamheid.

Verklaring

Een verklaring voor de twee verschillende voetbalschoenen van Breinburg is er eigenlijk niet. In een regenachtig Doetinchem begon de middenvelder aan het play-offduel met RKC Waalwijk (0-1) met twee gele schoenen van het merk Nike. De gehele eerste helft hield hij dezelfde twee schoenen aan en ook een groot gedeelte van de tweede helft speelde hij met twee gele voetbalschoenen. Maar plotseling ging Breinburg naar de zijkant. Hij moest zijn schoenen wisselen. Nou kan dat wellicht te maken hebben met de noppen. Wellicht wilde hij zijn plastic noppen inruilen voor echte ijzeren pinnen, want het veld was door de vele regenval behoorlijk glad geworden. Dat werkt natuurlijk niet als je slechts één nieuwe schoen aantrekt. Het blijft dus gissen naar de reden om twee verschillende schoenen aan te trekken.

Promotie/degradatie play-offs

De middenvelder van De Graafschap nam het in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie op tegen RKC Waalwijk. Een groot succes werd het niet. De thuiswedstrijd eindigde donderdagavond in een 1-0 overwinning voor de Waalwijkers, terwijl de Achterhoekers in Waalwijk niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel. Zuur, want De Graafschap was over twee wedstrijden de beste ploeg. De emotie bij Breinburg is begrijpelijk. De jonge middenvelder heeft inmiddels zijn laatste wedstrijd voor de Superboeren gespeeld. Breinburg wil namelijk de stap naar de Eredivisie maken en besloot daarom zijn contract in Doetinchem niet te verlengen. Laten we hopen dat Breinburg niet naast zijn schoenen gaat lopen. Maar goed, wie de schoen past trekke hem aan!

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner