12.05.2014 10:25

Teleurgestelde Bosz blijft positief

Peter Bosz (l.) probeert Jean-Paul Boëtius (r.) te hinderen tijdens Feyenoord - Vitesse. (31-1-2014)
Peter Bosz (l.) probeert Jean-Paul Boëtius (r.) te hinderen tijdens Feyenoord - Vitesse. (31-1-2014)

Het seizoen van Vitesse zit erop. De Arnhemmers werden in de play-offs verslagen door FC Groningen. Vitesse-trainer Peter Bosz denkt dat zijn spelers rondweg geen energie meer hadden.

"Jongens als Piazon en Atsu hadden nog nooit op dit niveau wedstrijden van negentig minuten gespeeld", citeert Sp!ts de hoofdtrainer van Vitesse. "Maar ook iemand als Davy Pröpper, over het hele seizoen mijn beste speler, was helemaal op. Net zoals ze dat in het wielrennen zeggen, hadden mijn jongens de hardheid van de competitie nodig. Ik kon in mijn beginjaren niet een heel seizoen brengen wat ik op mijn 28e kon."

Ondanks het feit dat Vitesse volgend seizoen geen Europees voetbal speelt wil Bosz niet spreken over een teleurstellend seizoen. "Ik denk dat we het publiek vermaakt hebben met goed aanvallend voetbal, maar het laatste blijft helaas het langst hangen", aldus de oefenmeester, die wel denkt te weten waarom het na de winterstop allemaal misliep. "Als je bovenaan staat, geeft dat energie. Daarom denk ik dat we dat zo lang vol hebben kunnen houden. Misschien hebben we toen boven ons kunnen gespeeld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner