12.05.2014 11:46

Blessure Finnbogason valt mee

De schade aan de knie van Alfreð Finnbogason valt mee. De spits van sc Heerenveen viel woensdagavond in het play-offduel om Europees voetbal met AZ (3-0) uit na een botsing met doelman Esteban.

''De schade is niet groot'', laat Heerenveen-fysio Erik ten Voorde weten op het digitale thuis van de Friezen. Die conclusie werd getrokken na een onderzoek in het ziekenhuis.

Omdat Finnbogason een oefeninterland met IJsland tegen Oostenrijk op het programma heeft staan, reist de spits binnenkort af naar zijn vaderland. De medische staf van IJsland verzorgt de spits daarom verder, maar Ten Voorde acht de kans klein dat de topscorer van de Eredivisie mee kan doen aan de oefenwedstrijd die voor 30 mei gepland staat.

Zaterdagavond, in de return tegen AZ, vielen Daley Sinkgraven en Joost van Aken geblesseerd uit. Sinkgraven kwam in dat duel hard op zijn gezicht terecht en onderzoek wees uit dat hij een hersenschudding had opgelopen.

Van Aken moest ook vroegtijdig naar de kant na een ongelukkig valpartij op zijn pols. Hij heeft een klein scheurtje in de botten van zijn hand en moet daarom een week in het gips.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner