13.05.2014 11:14

Cambuur bereikt akkoord met Utrecht over Leeuwin

Ramon Leeuwin van SC Cambuur is op weg naar FC Utrecht. De Leeuwarders hebben een akkoord bereikt met de Domstedelingen over de verdediger.

Dat meldt de Leeuwarder Courant dinsdag. ''Ik denk dat het met Cambuur en Utrecht wel goed komt. Er moet eerder in termijnen van betaling gedacht worden dan dat het om bedragen gaat. Ramon heeft deze week een laatste gesprek met Utrecht'', zegt Cambuur-directeur Gerald van den Belt.

Cambuur nam Leeuwin begin dit seizoen over van ADO Den Haag. Bij de promovendus groeide de verdediger uit tot een steunpilaar en had hij een belangrijk aandeel in de handhaving van Cambuur. Zijn goede spel viel in de winterstop ook al op, toen er ook clubs waren die Leeuwin over wilden nemen.

Halverwege het seizoen werd er niet meegewerkt aan een transfer en werd de optie in Leeuwins contract verlengd. De club zegde echter wel toe na het seizoen mee te willen werken aan een overgang.

Nu Leeuwin op weg naar Utrecht is, moet Cambuur een vervanger zien te vinden. Van den Belt: ''Wij zoeken nu een nieuwe rechtsbenige centrale verdediger. We zijn druk bezig de verschillende opties op een rijtje te zetten. Het geld dat we voor Leeuwin ontvangen, mag grotendeels geherinvesteerd worden. Daar over zijn duidelijke afspraken gemaakt.''

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner